CrossFit

Als mensen vragen: “Wat is CrossFit?”, dan is dat lastig uit te leggen.

CrossFit bij Mainport CrossFit is een uur trainen onder begeleiding van een gecertificeerde CrossFit coach. Trainen in groepsverband motiveert je om net even meer te geven dan in je eentje. En het mooie aan wat we doen is dat we het programma kunnen aanpassen voor iedereen op elke niveau: beginner, gevorderd, zwanger, geblesseerd, jong, oud, enz.

Een training bestaat vaak uit de volgende indeling (kan wisselen per dag):

Warm Up: Algemene warming up om het lichaam warm te krijgen.

Specifiekere Warm Up: Een warming up die gericht is op wat er komen gaat.

Skill & Drill: Technieken van de bewegingen worden met de deelnemers doorgenomen en geoefend. Ook worden de eventuele aanpassingen doorgenomen indien sommige bewegingen nog te ingewikkeld zijn.

WOD: oftewel de Workout Of the Day, vaak een wisselende workout met verschillende elementen van krachttraining, turnen, olympisch gewichtheffen, atletiek, enz.

Cooling Down: we sluiten ook weer gezamenlijk af en bespreken daarbij hoe de training is bevallen. Ook wat kleine rek en strek oefeningen om het lichaam en geest weer even tot rust te laten komen.

De beste manier om erachter te komen wat CrossFit inhoud, is door het te proeven. Gewoon een keertje meedoen en zelf ervaren wat het is.

Proefles aanvragen

MENU

Mainport Outdoor